کارگروه:
مجموعه ای از افراد و گروه ها که برای اهداف و فعالیت های مشترک و مشخصی گرد هم می آیند تا خدماتی را به صورت داوطلبانه برای حل مسائل مختلف اجتماعی و محیط زیستی ارائه نمایند. شیوه فعالیت این افراد می تواند به صورت فردی، گروهی یا شبکه ای توسعه پیدا کند.
کارگروه خانه پاک همپا
کارگروه جمع آوری همپا
کارگروه پاکسازی همپا
کارگروه سازمان پاک همپا
کارگروه لباس دست دوم
کارگروه مدارس پاک
کارگروه ورمی کمپوست خانگی
کارگروه واحدهای بزرگ بنکداری
کارگروه پسماند الکترونیک(الماند)
کارگروه کتاب دست دوم
کارگروه همیاری خانه مهر
کارگروه خانه پاک همپا
این طرح به دو صورت مجتمع و تک واحد مسکونی قابل اجرا می باشد.
در این طرح افراد ساکن در یک مجتمع و یا واحد مسکونی با آموزش های مناسب، مراحل زیر را بنا به سطح مد نظر می گذرانند:
1) کاهش حجم زباله و استفاده مجدد از مواد قابل استفاده
2)تفکیک پسماند خشک و تر
3)ساماندهی پسماند تر به صورت خشکماند(خشکاله)
4)استفاده از پسماند تر برای تولید ورمی کمپوست خانگی
5) ساماندهی زباله تر پروتئینی برای انتقال به کمپ های نگه داری از حیوانات و تهیه پودر استخوان و…
6) ساماندهی زباله عفونی و بهداشتی
کارگروه جمع آوری همپا
جمع آوری ته سیگار:
با ثبت نام در این گروه افراد داوطلب در قالب گروه های اجتماعی-محیط زیستی در مکان های مشخص شده و به صورت جمعی، فیلترته سیگارهای به جا مانده را از محیط جمع آوری می کنند.
همچنین در این گروه، برنامه های آموزشی متنوعی برای آگاهی رسانی به افراد سیگاری در نظر گرفته می شود تا از مضرات و آسیب های رهاسازی ته سیگارها در طبیعت مطلع شوند.
کارگروه پاکسازی همپا:
پاکسازی طبیعت(جنگل، کوه، ساحل و...)
با ثبت نام در این گروه، در زمان های از قبل تعیین شده در قالب تیم های پاکسازی یک تور تفریحی-محیط زیستی برگزار می شود و بخش های مشخص شده ای از محیط های طبیعی به طور کامل پاکسازی خواهد شد.
افراد داوطلب و دوستدار طبیعت
کارگروه سازمان پاک همپا
1)کاهش ایجاد و تولید زباله با روش های مختلف نظیر استفاده از کیسه های پارچه ای و پاکت های کاغذی و…
2)شناخت انواع پسماندها و تفکیک از مبدأ
3) ساماندهی پسماندهای تر
کارگروه لباس دست دوم:
در این کارگروه، افراد لباس ها و وسایل شخصی تمیز و سالمی که به هر دلیلی دیگر برایشان کاربردی ندارد را پس از شستشو و تمیزکردن و در صورت نیاز تعمیر و اتوکشی به صورت فروشی و یا اهدایی در فروشگاه سایت قرار بدهند تا عواید حاصل از فروش آن ها را صرف فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و محیط زیستی مرتبط با موضوع شرکت نمایند. این کارگروه در زمینه های بهیافت، کیف و کفش، لباس و پوشیدنی، لوازم شخصی و… فعالیت داشته و در ادامه گسترش می یابد.
کارگروه لوازم خانگی دست دوم:
در این کارگروه، افراد می توانند لوازم خانگی سالم و یا قابل تعمیر خود را که به هر دلیلی برایشان کاربردی نداشته و امکان واگذاری آن به دیگران وجود دارد، در فروشگاه سایت به فروش رسانده و یا در صورت تمایل به صورت اهدایی قرار بدهند تا عواید حاصل از فروش آن ها صرف فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و محیط زیستی مرتبط با موضوع شرکت گردد. این کارگروه در زمینه های لوازم آشپزخانه، مبلمان و دکوری، لوازم برقی و… فعالیت داشته و در ادامه گسترش می یابد.
کارگروه کتاب دست دوم:
در این کارگروه، افراد می توانند کتاب ها، دفاتر، کاغذ و هر گونه نوشت افزار و محصول فرهنگی قابل استفاده خود را که به هر دلیلی دیگر به آن ها نیاز ندارند در فروشگاه سایت به صورت فروش، تبادل و یا اهدایی قرار بدهند تا عواید حاصل از فروش آن ها صرف فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و محیط زیستی مرتبط با موضوع شرکت گردد. این کارگروه در زمینه های کتاب، کاغذ و نوشت افزار و… فعالیت داشته و در ادامه گسترش می یابد.
کارگروه مدارس پاک:
در این کارگروه، که در دو مقطع ابتدایی و متوسطه قابل اجرا میباشد، بعد از نیازسنجی و برگزاری دورههای آموزشی مورد نیاز، یک کارگروه داخلی متشکل از دانشآموزان، معلمان و کارکنان مدرسه با عنوان “مدرسه پاک” تشکیل میشود و فعالیتهای مرتبط با مدیریت پسماند در سه بخش تفکیک و ساماندهی انواع پسماندها، تولید ورمیکمپوست و خشکماند(خشکاله) از پسماند تر و خریداری این محصولات از مدرسه قابل اجرا میباشد.
در این طرح ضمن آموزش فرهنگ پسماند، دانشآموزان و کادر مدرسه با انجام و تجربهی فعالیتهای متنوع مرتبط با شیوههای کاهش و بازاستفاده از دورریز منابع مصرفی آشنا میشوند و افراد داوطلب به عنوان “پاکیار” و پلیس پسماند به نهادینهسازی و گسترش هرچه بهتر این فرهنگ کمک میکنند.
از جمله اهداف این طرح، افزودن و ترغیب هرچه بیشترخانوادهها به جمعیت کارگروه خانه پاک میباشد.
کارگروه ورمی کمپوست خانگی:
در این کارگروه، با شناسایی و در اختیار قرار دادن سبدهای ورمی کمپوست به خانوادههای داوطلبی که اعلام آمادگی میکنند، آموزشهای مناسب نسبت در مورد شیوههای تبدیل پسماند تر به ورمی کمپوست ارائه داده میشود.
قابل ذکر است که ورمی کمپوست تولیدی در صورت عدم نیاز و استفاده خانوادهها خریداری میشود و در شرایط زاد و ولد بیشتر کرمها و تولید بیشتر کود نیز، سبد اضافی در اختیار خانوادهها گذاشته خواهد شد.
از اهداف این کارگروه کاهش پسماند تر و کمک به اقتصاد خانوار میباشد.
کارگروه واحدهای بزرگ بنکداری(میادین تره بار):
در این کارگروه،
کارگروه پسماند الکترونیک(الماند):
در این کارگروه، کلیه وسایل الکترونیکی خراب و دورریز و همچنین باتریها که از جمله پسماندهای خطرناک هستند، جمعآوری شده و ساماندهی میگردد. بُردهای الکترونیکی و قطعات سالم و قابل کاربرد نیز، در صورت داشتن کیفیت مناسب، خریداری خواهند شد.
کارگروه همیاری خانه مهر:
در این کارگروه، چنانچه در نوسازی یا تخریب ساختمانها، لوازم دست دوم سالم و قابل کاربردی نظیر کلید و پریز، لوله و اتصالات، تکههای سیم و کابل و روشویی، کاسه توالت، کاشی و سرامیکهای دست دوم و اضافی و کلیه وسایل مناسب از این دست به جا مانده باشد، جهت ساخت و تجهیز خانههای اقشار کمدرآمد و کمتوان قابل استفاده بوده و به صورت اهدایی یا فروش قابل واگذاری میباشد. در ادامه نیز، گزارش اجرای عملیات و مکان بکارگیری این لوازم به اطلاع عزیزان اهداکننده خواهد رسید.